viernes, 27 de marzo de 2015

Ultra trail Barcelona

Córrer per al muntanya és més dur muscularment que fer-ho per asfalt. El més important en aquest tipus de disciplina és el volum i la força. Tot i que per començar a endinsar-nos en el món del trail running hauríem d’haver corregut primer per carretera amb un mínim de 3 mesos i per terreny sense desnivells. Tot i que és més dur córrer per muntanya per la quantitat de desnivells que té, és recomanable, ja que si entrenem per asfalt al ser un terreny tant dur l’impacte per a les articulacions és molt més agressiu.

Un cop comencem a fer trail ens adonarem que treballen molts grups musculars que abans no treballavem (tant del compartiment anterior com del posterior de tota l’extremitat), ja que al haver-hi tants desnivells provoca l’actuació de tots els grups musculars.
Haurem de reforçar tendons i lligaments per evitar possibles esquinços. Això ho realitzarem mitjançant entrenament físic i propiceptiu, per evitar lesions i, sobretot, un calçat especial·litzat. Per més seguretat i per evitar possibles lesions, recomanem l’ús dels nostres suports plantars. Al ser adaptats directament al peu i ser especial·litzats per cadascú evitarem lesions (sobrecàrregues, tendinitis…)

Haurem de tenir en compte el temps que passem corrent, ja que si tenim planejat estar mitja hora corrent per asfalt sabrem que quan passi aquest temps pararem, però si tenim pensat fer-ho per muntanya és molt probable que triguem més temps, sobretot si no hem passat mai per aquell camí.

Desprès d’haver entrenat per començar a competir en trail podeu provar-vos a l’Ultra trail Barcelona (www.utbcn.com), una cursa dividida en diferents distàncies de 21km, 41km, 69km i de 100km. També inclou una cursa pels més petits que oscil·la entre 2 i 6 km.

Els desnivells de cada distància també varien. Tenim la distància de 21km amb un desnivell de 750m+; 42km amb un desnivell de 1500m+; 69km amb un desnivell de 2750m+; 100km amb un desnivell 4500m+. La cursa pels més petits oscil·la entre 20 i 120m de desnivell positiu.

És una cursa molt difícil i molt dura, per tant la hidratació serà molt important abans, durant i després de realitzar-la. Haurem de menjar aliments amb hidrats de carboni per emplenar-nos les bateries i no patir i durant la cursa també haurem d’anar ingerint alguns aliments.

Per evitar els problemes de deshidratació , s'utilitzen les begudes de reposició hidroelectrolítica , a través de les quals reposem l'aigua i els electròlits perduts. Perquè aquest tipus de begudes siguin útils en l'organisme han de reunir una sèrie de condicions: Han de contenir en la seva formulació aigua , hidrats de carboni i sals minerals. És convenient beure entre 125 i 150 ml . D'aquesta beguda cada 15-20 minuts.





No hay comentarios:

Publicar un comentario