lunes, 9 de marzo de 2015

Consells previs a la Marató

Queda només una setmana per a la marató de Barcelona i són uns dies on haurem de descansar molt bé per cobrir les necessitats energètiques d’aquesta gran prova d’esforç. Durant aquesta setmana entrenarem només al 50%, d’aquesta manera estalviarem forces. Durant aquests dies previs haurem de menjar molts carbohidrats i, sobretot, aigua. També mantindrem pensaments positius durant la setmana, ja que la conducta psicològica influeix molt.

Hem de tenir clar que el nostre objectiu serà acabar la cursa, independentment de la marca que fem. Lògicament haurem de portar la roba més còmode que podem, igual que les bambes, entrenar amb “voladores” és un dels errors més freqüents, ja que aquest tipus de bamba provoca una sobrecarga muscular. Dir també que unes bones bambes amb l’ajut de suports plantars ens ajudaran a acabar millor la marató, sense tanta fatiga a l’extremitat i tindrem una millor recuperació, prevenint lesions i cansament
Haurem d’escalfar i realitzar estiraments, d’aquesta manera evitarem les lesions.

Hem de còrrer amb cap. Serà millor retirar-nos a temps abans de patir una lesió important, és a dir, quan comencem a notar la primera molèstia és recomenable retirar-se. D’aquesta manera si patim una lesió serà menys important i la recuperació serà més ràpida.

Durant els dies previs haurem d’evitar realitzar rodatges llargs, sèries molt llargues i còrrer a ritmes molt forts, però sempre realitzar estiraments, tant al principi com al final. No estirar per falta de temps és un error molt comú entre els corredors, però és preferible estirar per evitar contractures i futures lesions.


Com a consell més important haurem d’evitar fer els primers kilòmetres a un ritme massa elevat, d’aquesta manera estarem més frescos per la resta de distància.

No hay comentarios:

Publicar un comentario