domingo, 1 de marzo de 2015

EL descans i sobreentrenament

És molt important els temps de descans previs a una marató. Per anar bé hauríem de reposar la setmana d’abans, sense sobrecarregar-nos. Els principals dies de descans oscil·len entre dos i tres dies abans de la Marató.
S’han de respectar els de repòs. Es pot perfectament córrer en 3h entrenant quatre dies a la setmana. D’aquesta manera et pots donar dies lliures abans de la cursa i  també descansarem de tot el rodatge que hem fet al llarg de la setmana.
Quan no descansem el temps suficient i seguim entrenant, apareix el que coineixem com sobreentrenament.

Podem definir el sobreentrenament com un estat caracteritzat per un empitjorament de la capacitat de rendiment tot i seguir entrenant. El que implica que, la causa del sobreentrenament sigui l'entrenament excessiu. Per tant, es diu que una persona està sobreentrenada quan el seu rendiment físic és baix de manera contínua o prolongada, no es recupera, es comença a entrenar ja cansat i no s’avança, arriba la desmotivació, etc.

Evitarem el sobreentrenament descansant, com hem mencionat abans, realitzant una dieta adequada al nostre entrenament, evitant les monotonies i, sobretot, individualitzant les càrregues. És important alternar entrenaments durs amb entrenaments suaus per ajudar al cos a assimilar tota la càrrega d’entrenament. També és important dormir 8h, estirar, deixar anar cames.
Molta gent cau en  l’error de que quan més entrenin millor rendiran, i no saben que el que passa és just el contrari, acaben sobreentrenant-se i enlloc d’avançar van enrere.


El sobreentrenament també està relacionat amb les lesions que un es produeix per fatiga, per sobreesforç, ja sigui per ruptures fibril·lars, contractures... Per tant és recomenable l’ús d’un bon calçat (preferentment neutre) i amb l’ajut dels suports plantars per mantenir aquest peu completament perpendicular respecte el terra, donar la màxima amortiguació possible i eliminar les forces de xoc reduïnt l’impacte de genoll i taló.

Seguint aquests consells evitarem el sobreentrenament i podrem millorar les nostres marques.

Recordar-vos també que en només dues setmanes tenim aquí la marató de Barcelona, objectius de molts corredors. Aquí us deixem l’enllaç per tota la informació que vulgueu sobre la marató de Barcelona: http://www.zurichmaratobarcelona.com/

 Mapa marató Barcelona

No hay comentarios:

Publicar un comentario