miércoles, 17 de junio de 2015

La importància de la hidratació

El tema d’aquesta setmana tractarà sobre els millors horaris per anar a entrenar i sobre la deshidratació, un tema molt important per prevenir possibles lesions o moments poc desitjables en la nostra pràctica esportiva, ja siguin insolacions, fatiga, baixades de tensió, entre altres.

Ara que comencen les temperatures altes, és molt important la hidratació, ja que si no bevem una quantitat mínima d’aigua, minerals i diferents tipus de sals, el nostre cos no podrà recarregar les bateries i ens notarem cansats, tindrem astènia. Per tant recomanem la ingesta de 500ml d’aigua cada 15 minuts mentre estem cursant l’excercisi, però també haurem de beure mig litre d’aigua abans de començar i aproximadament uns 600 ml després d’acabar. Encara que no tinguem sed haurem de beure per rehidratar el nostre organisme.

Molt us preguntareu quina és la millor hora per anar a fer la pràctica esportiva, doncs bé depenem el que vulguem fer, però sempre a primera hora o a última de la tarda, però mai als pics solars que oscil·len entre les 12 i les 15 hores.
Si el que volem és millorar és la resistència anaeròbica, haurem de sortir al voltant de les 18 hores, ja que els músculs ja tenen tota la temperatura adequada que han adquirit durant tot el dia, augmenta la temperatura de l’organisme i la pressió sanguínia puja, disminuint el risc de lesió i millorant les condicions físiques.
Al contrari passa a primera hora del matí, tenim baixa temperatura corporal, els músculs estan freds i la pressió és baixa. En aquesta hora el que podem fer és un exercici físic aeròbic per augmentar la resistència, però necessitarem escalfar durant un període de temps més perllongat.

En resum, si volem entrenar, la millor hora és a partir de les 6 de la tarda, ja que és el moment que el nostre organisme es troba en les condicions més òptimes per realitzar activitats físico-esportives.

Com sempre cada setmana ús ajudem a prevenir les lesions, ja sigui mitjançant estiraments o utilitzant els suports plantars amb l’ajut d’un bon calçat. Per tant si teniu dubtes sobre el desgast de la vostra sabata o de la manera en què trepitgeu, no dubteu en venir-nos a visitar a la nostra clínica.

No hay comentarios:

Publicar un comentario