jueves, 28 de mayo de 2015

Vols millorar la teva tècnica de running? Aquí t'expliquem com!

L’article d’aquesta setmana serà sobre la tècnica del running.

Primer de tot, abans de parlar sobre la tècnica, és important saber que també és preat exercitar els músculs posturals (musculatura del tronc, tant de l’esquena com de l’abdomen). D’aquesta manera obtindrem una bona postura en córrer que ens permetrà una bona ventilació i menys fatiga. A part de tenir el cap sempre recte, permetent que l’aire entri per les vies respiratòries. Serà important també un bon balanceig dels braços.

Per enfortir la musculatura inferior podem fer exercissis de puntes, és a dir, caminar sobre puntetes per enfortir cadena posterior, turmells i la musculatura intrínseca del peu.
Un altre treball que també és molt útil és caminar sobre els talons, d’aquesta manera fem estirament del tendó d’Aquil·les (s’enforteix de manera excèntrica) i enfortim la part davantera de la cama.
També podem millorar la tècnica amb el Skipping. Aquesta manera de córrer ens ajudarà a activar la musculatura inferior, enfortint-la i millorarem la circulació.

Una part a tenir en compte de la tècnica en córrer és ser precisos amb la gambada, fer-la sempre constant (entre 160-180 passos per minut). Evitarem l’impacte amb el taló, ja que resulta molt traumàtic i això ens pot provocar lesions a la llarga (periostitis tibial, tendinitis…). Si recolzem el taló el que farem és descendir el nostre centre de gravetat, enfonsant-nos i perdent energia elàstica en el moment de la propulsió amb la puntera. Per tant si evitem donar suport a d’una manera excessiva el taló guanyarem força a l’hora de propulsar-nos.

Per evitar aterrar amb el taló podem fer exercissis com córrer descalç per la gesta o córrer amb una bamba amb poc drop. D’aquesta manera ens adonarem que hem de sostenir més la zona del mig peu que no el taló.
També podem retallar la gambada augmentant la freqüència, així donarem suport a més amb el mig peu.

És important anar practicant la tècnica perquè ens ajudarà a ser més ràpids.
Si anem practicant al final el cos s’adapta a la manera de córrer i ho farem de manera inconscient.

Una altra part molt important que tenim al nostre cos i que molta gent desconeix és el mecanisme de Windlass. Aquest element consta d’una sèrie de corrioles que es troben al nostre cos, en el qual intervé el sistema aquil·li-calcani-plantar. Per saber si tenim amb bon funcionament aquest mecanisme, l’únic que hem de fer és dorsiflexionar el 1r dit, en el qual haurem d’observar un augment de la volta plantar, una rotació externa de la cama i una inversió del peu. Això passa a causa de la tensió que fa la fàscia sobre el tendó d’Aquil·les.

Si no tenim bé aquest mecanisme ens afectarà durant la nostra marxa i per tant recomanem un estudi de la marxa per saber per què no funciona correctament.
Amb aquest estudi evitarem lesions i amb l’ús d’un suport plantar podrem tornar l’eficiència d’aquest element.

No hay comentarios:

Publicar un comentario