miércoles, 13 de mayo de 2015

Duatló

Aquesta setmana parlarem sobre el Duatló.


La disciplina reuneix les virtuts del ciclisme i del running.
Primerament el que es fa és una carrera a peu, seguit de ciclisme i finalment altra carrera a peu. Les distàncies varien segons la modalitat, així que trobem distància sprint amb distància de 5 km+20 km+2.5 km respectant l’ordre anterior, distància olímpica 10 km+40 km+5 km i distància llarga 14 km+60 km+7 km.


Per preparar un duatló haurem de seguir un pla específic que reuneixi un entrenament sobre bici i un altre de running. Si és el primer cop que la correm ens haurem de preparar 4 setmanes abans com a mínim encara que és recomanable prepara-ho amb el màxim de temps possible. Variarem l’entrenament si som ciclistes o corredors, ja que som ciclistes entrenarem la part de ciclisme 4 cops per setmana i 2 cops la part de running, descansant un dia. Si som més experts en la part de córrer farem el contrari, és a dir, 4 cops per setmana farem running i 2 bici.


Pel que fa el treball muscular és diferent en els dos casos, ja que mentre correm utilitzem músculs situats principalment a la cama i peu, com són per exemple el tibial anterior (que ens ajuda en el moment de recolzament del peu a terra), peroneos, tibial posterior extensors i flexors i els gastrocnemis i soli. Evidentment musculatura pèlvica col·labora també. Pel que fa al ciclisme els principals músculs que actuen són el quàdriceps (per flexionar el maluc), gluti major (per extendre el maluc), els isquiotibials (per donar la força a la pedalada) i el tríceps sural).


Aquestes diferències de treball muscular fan que la transició sigui bàsica en la nostra preparació. Haurem d’entrenar el pas de bici a runnin i a la inversa, fent que els músculs s’acostumin a aquest canvi i que les nostres sensacions millorin.


Com sempre ús exigim que tingueu la màxima prevenció per evitar les possibles lesions, per això recomanem un bon escalfament i uns estiraments. A part també és recomanable un calçat apropiat a cadascú i, a més a més, l’ajut d’uns suports plantars específics.
Actualment a la clínica estem realitzant estudis per a ciclistes, així que si ets ciclista i tens dubtes sobre la posició i tens dolors passa’t a fer-te’l!


No hay comentarios:

Publicar un comentario