domingo, 12 de abril de 2015

Estratègies pel Running

Primerament abans d’afrontar qualsevol cursa és preferent haver fet un entrenament minuciós i específic, juntament amb una alimentació que ens ajudi a aguantar i poder fer les millors marques.

El més important quan correm a una cursa, apart del nostre entrenament previ, serà començar de menys a més. D’aquesta manera ens guardem forces per aguantar durant tots el kilòmetres i arribarem bé fins al final. Si ho fem al revés i comencem donant tot al principi el que passarà és que ens desfondarem al començament i se’ns farà molt pesat i difícil resistir fins al final.

Haurem de tenir una estratègia durant la cursa. Podrem córrer per sobre el nostre ritme durant el primer terç de la carrera (això ens servirà si correm en 10k) i si el terreny és pla podrem fer bones marques. Un cop fet aquest terç baixarem el ritme mantenint-lo durant tota la cursa, d’aquesta manera evitarem el dèficit d’oxigen per poder fer un sprint final i guanyar temps als últims metres.

També podem començar d’una manera lenta i anar progressant en ritmes fins al final de la cursa. Això vol dir que de mica en mica augmentarem el nostre ritme fins al màxim, que serà a l’últim terç de la cursa.
Aquesta progressió més eficaç com més entrenem i de la intensitat que nosaltres fem amb els entrenaments. Amb el entrenaments creuats, com per exemple running i natació augmentarem més la intensitat i la nostre resistència.

Un factor mental important serà la visualització de la meta. Un cop la veiem ens donarà aquest toc de motivació per poder arribar fins al final.


Finalment, un bon calçat ens ajudarà a acabar totes les proves amb bon temps, i  si a més a més tenim uns suports plantars tindrem més probabilitats de prevenir qualsevol tipus de lesions, ja siguin tendinoses, musculars o inclús algunes fractures d’estrès.

No hay comentarios:

Publicar un comentario