miércoles, 29 de abril de 2015

Ciclisme de muntanya i carretera

Al blog de plantillas deportivas estem d’enhorabona  perquè incorporem un altre esport als nostres articles: el ciclisme. Ciclisme de muntanya i de carretera; intentarem mantenir-vos informats i aconsellar-vos de la millor manera en aquesta pràctica esportiva.

El ciclisme de muntanya i de carretera formen part d’un mateix esport però hi ha moltes diferències entre les dues modalitats. La diferència més destacada és l’impacte que pateix el nostre cos. És al ciclisme de muntanya o MTB on les nostres articulacions sofreixen més: salts, recepcions, frenades, pedres i diferents obstacles fan que el cos absorbeixi molts cops i sotracs.

Al ciclisme de carretera es redueix l’impacte però s’augmenta la fricció pel fet que el ritme de pedalada és molt més constant, ràpid i la distància en kms augmenta de forma considerable.

El més important quan estem a sobre de la bicicleta és la posició: l’alçada del seient, la distància i alçada del manillar, i la pedalada. Si portem una posició inadequada patirem molèsties que poden acabar en lesions que ens deixaran ko de cara a la pràctica esportiva.

Us preguntareu perquè introduïm el món de la bicicleta al blog i la raó és que a partir d’ara podreu fer-vos un estudi complert de la vostra posició a sobre de la bicicleta que consistirà en els següents passos:

* Anàlisis de la forma de la pedalada (comprovarem si teniu problemes en la flexo-extensió tant del turmell com del genoll i maluc).
* Estudiarem l’alçada adequada del seient.
* Comprovarem la longitud de les bieles.
* Acotarem la posició anatòmica de la cama estudiant la posició del genoll amb la que s’executa el moviment i, sobretot, la posició del turmell.

Amb tot això vist i tractat podrem evitar la tendinitis aquílea i rotuliana, dolor causat pel seient, lumbàlgia i dolors generals d’esquena i cervicals.

No hay comentarios:

Publicar un comentario