jueves, 2 de julio de 2015

Tècnica de natació

El tema d’aquesta setmana tractarà sobre la natació, sobre la tècnica a seguir i dels seus beneficis.

Primerament parlar sobre la tècnica. Una bona tècnica ens ajudarà a ser més constants, a fatigar-nos menys i ser efectius. Sobretot a l’hora de nadar, haurem de ser precisos amb la respiració, realitzar-la quan toqui i fer-la de manera correcta, d’aquesta manera minimitzarem esforços i no gastarem tantes energies.

Durant la tècnica de natació haurem de fer exercicis per millorar la coordinació entre braços i cames, millorar la respiració i alinear el cos. Per millorar podem fer els següents exercicis:

• Realitzar 3 braçades i a la 4a realitzar un desplaçament lateral i 5-6 puntades de peu, així millorarem el desplaçament lateral i la puntada
• Realitzar 3 braçades i seguir amb 3 puntades de peu abans d’arribar a la pared. Així ajustarem la precisió

Hi ha més excercicis, però realitzant els principals podrem ser més eficients.

També és important saber les diferències entre nadar en aigües confinades o a mar obert.
Quan nadem a mar obert, en tenir més flotabilitat positiva és probable que ens faci mal l’esquena per la posició arquejada. Haurem de realitzar una respiració frontal per orientar-nos.
També haurem de tenir en compte la referència de la profunditat, ja que al mar pot estar mogut i no veure i no tenir referències, en canvi a la piscina tenim la línia del fons.
El més important a tenir en compte és que si anem a nadar a mar obert, haurem de tenir molta cura amb el temporal, ja que podem començar amb un mar en calma i acabar amb corrent, mar de fons i onatge.

Un cop comencem a nadar al mar, haurem de mantenir la calma, realitzar les respiracions correctament per fatigar-nos el mínim possible i no perdre l’orientació.

Finalment el fet de no haver-hi impacte afavoreix les articulacions, a no desgastar-les i és beneficiós en cas d’haver de fer recuperació de grups musculars, sobretot pel que fa a pectoral, dorsals i lumbars.

No hay comentarios:

Publicar un comentario