lunes, 2 de febrero de 2015

Crònica de la Mitja Marató de Granollers

La mitja marató de Granollers és una cursa que porta amb nosaltres des del 1987. Aquest any ha estat la 28è edició de la cursa. És una de les curses amb molt bona organització, ja que disposa amb zona d’aparcament per als participants i de diferents zones de recollida dels dorsals, ja que és una de les curses més populars de la província de Barcelona amb un gran nombre de participants. També cal destacar que les infraestructures de la cursa ajuden a fer-la millor, ja sigui pels serveis que donen (ja sigui el guarda bosses, zona de massatges) i sobretot dividir la recollida de dorsals per edats, ja que al ser una de les curses amb més participants és d’importància l’organització de la qual disposa.
Aquesta mitja marató comença a l’avinguda Sant Esteve, passant pels parc de Torres Villà, carrer Girona, fins arribar a la Garriga i acabant al palau d’esports.
 Aquest any uns 50 participantss’han sumat en una causa solidària per a la diabetes  cel·lebrant així els 10 anys de la fundació per a la diabetes, competint amb l’equip Diatlétic, juntament amb atletes d’importància, com és el cas de Wilson Kipsang que ha vingut aquest any. Aquest atleta kenià va fer el seu millor temps a la marató de Berlín, amb 2:03:23, vencedor per dos cops de la marató de Londres i medalla de bornze als JJ.OO de Londres 2012. Respecte a la mitja marató, va fer el sue rècord a la mitja de Ras al-jaima (Emirats Àrabs Units) amb un temps de 58:59.
En Carlos Castillejo fa un parell d’anys que va deixar un rècord a la mitja de Granollers amb un temps de 1:01:18, fent la millor marca de Catalunya. Recordem que en Carles Castillejo va tenir una lesió ara farà un any a causa d’una mala funció biomecànica per intentar no recolzar la seva cama operada del tendó d’aquiles, aquesta lesió es podria evitar utilitzant els suports plantars que nosaltres confeccionem per a cada corredor, cada suport plantar es diferents dels altres, ja que cada persona és diferent i per tant ha de tenir característiques diferents. Amb aquesta ajuda de suports plantars i uns bons estirament tant previs com posteriors al realitzar qualsevol tipus d’esport, es podrien evitar moltes de les lesions que patim. Tot això, aquest any ha tornat a competir a la mitja de Granollers quedant en cinquè lloc amb un temps de 01:03:47.
 Wilson Kipsang a la marató de Londres

 Carles Castillejo a la mitja de granollers

No hay comentarios:

Publicar un comentario