martes, 24 de septiembre de 2013

Èxit de participació a les primeres 4 milles Femenines XTerra

Lprimera edició de les 4 milles femenines solidaries de XTerra, que va tenir lloc el passat diumenge 22 de setembre en un dia molt solejat,  va comptar amb la participació de 265 corredores (de 303 inscrites) que van tenyir de lila (els colors de l’entitat de dones la Frontissa), els carrers de Vilanova i la Geltrú. 

97 voluntaris varen tenir cura de les corredores al recorregut d’aproximadament 7 km i a les diverses activitats que es varen organitzar. Encara que la cursa va tenir un caràcter marcadament festiu i solidari, va haver molta disputa als primers llocs, i va ser molt ràpida i competitiva.  Els gairebé 7 km de cursa els va recórrer en primer lloc, amb un temps de 30 minuts i 28 segons; Judith Oliver Ximènez del club esportiu XTerra amb una mitjana de 4,4 minuts per kilòmetre, en segon lloc va arribar, amb només 4 segons de diferencia respecte a la primera, Laura Lázaro Ruiz amb un temps de 30 minuts i 32 segons, en tercer lloc (i primera classificada veterana) va arribar Pilar Guallar Armengol amb un temps de 31 minuts i 34 segons. La primera classificada veterana de pòdium va ser la Maria Andreu Milan del club evasion running amb un temps de  32 minuts i 18 segons. La primera classificada Junior va ser la Lila Català i Bleicher que amb tan sols 11 anys, va acabar primera de la seva categoria i 33 de la general amb un temps de 36 minuts 46 segons, a només 6 minuts 19 segons de la primera classificada. A categoria Juvenil va guanyar Laura Sanchez Salazar amb un temps de 34 minuts i 45 segons i en la categoria Màster la corredora Sara Cavallè Izquierdo que amb 60 anys d’edat va fer el recorregut en només 37 minuts.

El caràcter solidari de la cursa va estar present a l’entrega del taló de 700 euros que va entregar a la presidenta de l’entitat la Mari Pau Munuera,  la responsable del grup Noies XTerra i directora de la cursa, la corredora vilanovina Cristina Gonzalez. Segons comenta la presidenta de la Frontissa ‘Valorem de forma extraordinàriament positiva aquesta col·laboració no tant pels diners aconseguits, sinó per la difusió de la causa i el projecte”, Cal recordar que el total dels beneficis de la cursa s’han destinats a un projecte d’alfabetització de dones amb perill d’exclusió.  La plaça de les Casernes es va convertir en un centre de promoció de l’esport, amb una activitat infantil d’introducció a l’esport i una classe, molt concorreguda d’aeròbic, que va omplir pràcticament la plaça. El caràcter festiu del acte també va estar molt present a la cursa, amb la presencia d’un grup musical vilafranquí Why Josephine que va actuar en directe i un sorteig de premis, al final de la cursa, amb una quantitat i qualitat que va sorprendré a les corredores, i es que els abundants espònsors de la cursa han contribuït amb molts productes a aquesta primera edició de les 4 milles femenines XTerra.

La Clínica Plantillas Deportivas hi va donar suport oferint estudis biomecànics a totes les corredores. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario