lunes, 23 de febrero de 2015

Maratest


Hi ha qui diu que les " tirades llargues " han de ser " curtes" . Fins i tot, hi ha corredors d'alt nivell que recomanen , textualment , no fer mai tirades de més de 2 hores per entrenar una marató .

Per preparar una marató és imprescindible fer un parell de tirades llargues de entre 28 a 30 km , amb unes tres o quatre setmanes d'interval entre elles. Si més no, com a mínim, una d'aquesta distància. Aquests quilòmetres , alguns els faran amb dues hores o menys, i altres amb tres hores o més.

No fer tirades de més de dues hores pot ser vàlid per a un corredor que l'acaba en menys de 3 hores. La marató té 42 quilòmetres , i sí les tirades ( o la tirada ) d'un corredor o corredora d'aquest tipus només és de dues hores , vol dir que farà al voltant de 20-22 kms màxims per entrenar-la. I així, com pot acostumar el cos i la ment a la distància? I no diguem si el seu temps és encara més alt de 4 hores. En les maratons dels últims anys a Barcelona, per posar un exemple, gairebé la meitat del total de participants (45% ) els fan per sobre de les 4 hores . Cal destacar que, per exemple, un corredor d’èlit en tindra prou amb una tirada de 2 hores, però un corredor normal en necessitarà 3 hores per acostumar el seu cos a la fatiga.
Com se'ls pot recomanar a aquests milers de corredors (molts d'ells novells) que en l'entrenament no passin de dues hores?


La maratest de Badalona és una prova esportiva excepcional per preparar una marató, ja que serveix per realitzar una tirada llarga tres setmanes abans de la marató de Barcelona. També ens servirà per saber quin és el ritme que voldrem portar per a la marató o el màxim a que poodrem aspirar.
Aquesta tirada consta de 30km per preaparar la marató o de 15km si volem fer la mitja.

Seria recomenable realitzar la maratest per tots aquells que vulguin córrer la marató del dia 15 a Barcelona.

Tants participants pot fer pensar que tots es preparin perfectament, però molts participants no estan preparats per poder fer-la, ja que no s’entrenen d’una manera adequada perquè no saben el gran esforç que s’ha de fer per poder córrer una mitja i això pot acabar amb molts lesionats, només durant la cursa, sino també al acabar-la degut al gran esforç, provocant fascitis, síndrome del piramidal, periostitis tibial, entre altres.  Moltes d’aquestes lesions es podríen evitar realitzant un estudi biomecànic de la petjada un cop s’està entrenant per córrer, ja que amb l’ajuda dels suports plantars ens podrien ajudar a reduir les forces reactives del terra i evitar els forts xocs del taló contra el terra i evitar que les vibracions pugin cap a genoll i esquena. Per tant amb l’ajut que proporcionen els suports plantars es podrien evitar les lesions causades pel sobreesforç.
Però a part de les lesions, també cal destacar que molts dels corredors punxaran a la marató per falta de quilometratge, fet molt important, ja que molts d’aquests participants no aguantaran la fatiga que es produeix al realitzar aquesta prova esportiva.

Aquí us deixem el link dels resultats d’ahir de la maratest: http://www.maratest.com/badalona/



El guanyador d’aquest any de la 30k ha estat Oscar Rodríguez Rodríguez amb un temps de 1:46:06.
Per altre banda, la 15k el guanytador ha estat Juan Manuel Álvarez Ramos, amb un  temps de 0:49:53.




  Sergio Enriquez Maratest 2014



No hay comentarios:

Publicar un comentario